Τυποποίηση Ελαιολάδου
Το θέμα της τυποποίησης είναι πολύ μεγάλο και σύνθετο για το ελληνικό ελαιόλαδο. Από το
ελαιόλαδο που διακινείται στην εσωτερική αγορά ένα πολύ χαμηλό ποσοστό, περίπου 16% της
παραγωγής, κυκλοφορεί τυποποιημένο με επώνυμες συσκευασίες, ενώ το υπόλοιπο 44% της πα-
ραγωγής κυκλοφορεί χύμα. Επίσης ο κύριος όγκος των ελληνικών εξαγωγών (κυρίως στην Ιταλία)
που είναι περίπου 125 χιλιάδες τόννοι ετησίως, γίνεται κατά 90% σε μορφή χύμα με ότι άσχημες
επιπτώσεις έχει αυτό για την ελληνική οικονομία.
Τι κάνει προς αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή το υπουργείο Ανάπτυξης. Ενισχύουν την τυποποίηση; Η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα αύξανε θέσεις εργασίας και θα βοηθούσα στην αύξηση εσόδων από τις εξαγωγές. Μάλιστα τελικά η χώρα βγαίνει χαμένη γιατί στην ουσία επανεισάγει συσκευασμένο μέρος του χύμα ελαιολάδου που εξάγει. Εισάγουμε από την Γερμανία τυποποιημένο ελαιόλαδο αξίας 1.500.000 ευρώ. Είναι ντροπή!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου