Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

O ευτελισμός της πολιτικής ευθύνης

Πέρα από τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τα κακά χάλια της οικονομίας, η επικαιρότητα είχε και τη σύσταση επιτροπών στην βουλή για την διερεύνηση διαφόρων σκανδάλων. Τα δύο μεγάλα κόμματα δεν φοβούνται τίποτα. Με μια φωνή λένε όλα στη φόρα. Και ενώ και η τελευταία πέτρα σε αυτήν την χώρα ξέρει ότι υπάρχουν διάφορες συναλλαγές επιχειρηματιών με πολιτικούς, ότι ο κάποια γαλαζοπράσινα παιδιά τα πήραν από τη Siemens και κάποιοι υψηλά ιστάμενοι στην προηγούμενη κυβέρνηση έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο με τα οικόπεδα φιλέτα που πήγαν στην μονή Βατοπεδίου, κανένας εισαγγελέας, πόσο μάλλον επιτροπή βουλευτών δεν πρόκειται να βρει κάτι μεμπτό για κανέναν πολιτικό. Όλα είναι ταχτοποιημένα και οι όποιες ευθύνες υπάρξουν αν υπάρξουν ίσως στιγματίσουν πολιτικά κάποιους εμπλεκόμενους, οι οποίοι όμως επειδή όλα έχουν παραγραφεί θα συνεχίσουν την ζωή τους, θα παίρνουν την βουλευτική τους σύνταξη ή θα συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα η οποία λόγω των διασυνδέσεων που έχουν συνήθως είναι λαμπρή. Οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των πορισμάτων.
Για ανάληψη πολιτικών ευθυνών ούτε λόγος. Παραιτήσεις υπήρξαν στο παρελθόν αλλά δεν συνοδεύτηκαν από αντρίκες δηλώσεις ανάληψης ευθυνών. Ο Βερελής και ο Ρόβλιας έφυγαν για να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ. Όταν όμως ο Βερελής δεν συμπεριλήφθηκε στην λίστες του κόμματος έκανε την επανάσταση του γιατί σου λέει εγώ κύριοι έφυγα σαν ήρωας δεν με τιμάτε; Ήταν μια επικοινωνιακού τύπου παραίτηση. Ο δε Ρόβλιας άφησε να εννοηθεί ότι δεν έγινε δα και τίποτα (που ένας του γραφείου του ασχολούνταν με ρουσφετολογικές μεταθέσεις), και έφυγε για το καλό του κόμματος και αυτός, αλλά φυσικά δεν παραδέχτηκε τίποτε. Λες και είναι από άλλον πλανήτη και δεν ξέρει ότι κάθε πολιτικό γραφείο κάνει κάθε είδους εξυπηρετήσεις. Ο υπουργός εργασίας κ. Μαγγίνας που θα έπρεπε με κάθε τρόπο να πολεμά την εισφοροδιαφυγή είχε ανασφάλιστους πακιστανούς στην δούλεψή του. Και αυτός παραιτήθηκε με τα χίλια ζόρια. Ούτε και αυτός παραδέχτηκε τίποτε. Ο κ.Τσιτουρίδης με το καλημέρα της νέας διακυβέρνησης, υπουργός ων μεσολάβησε για την μεταγραφή του υιού του, παραιτήθηκε μεν, αλλά όχι μόνο συγνώμη δεν ζήτησε αλλά ξαναενεπλάκη σε σκάνδαλο (δομημένα ομόλογα) και αφού δεν μπήκε στις λίστες, άρχισε να απειλεί Θεούς και δαίμονες ότι θα μιλήσει για το μπάχαλο των σκανδάλων στην ΝΔ . Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα που λέει και ο λαός. Ο δε Ρουσόπουλος που αποτέλεσε την αρχή του τέλους της ΝΔ, ποτέ και αυτός δεν παραδέχτηκε τίποτε για τα όσα του καταλογίστηκαν. Από τις βίλες μέχρι την ιερή σχέση διαπλοκής με τον Εφραίμ. Σε άλλες χώρες αυτοκτονούν. Εδώ ούτε καν μια δήλωση παραδοχής δεν κάνουν…Όλοι τους….
Υπήρξε σκάνδαλο με το χρηματιστήριο; Ναι. Κάποιοι ηθελημένα ή από κακή εκτίμηση έφταιξαν και εκατομμύρια κόσμου έχασαν τις οικονομίες τους. Οι πολιτικά υπεύθυνοι θα έπρεπε να βρίσκονται στην φυλακή. Υπήρξε σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα; Ναι. Οι πολιτικά υπεύθυνοι θα έπρεπε να πάνε φυλακή. Υπήρξε σκάνδαλο Βατοπεδίου; Ζημιώθηκε το κράτος; Ναι. Οι υπεύθυνοι να πάνε φυλακή. Σε κελί πολυτελές, αλλά μέσα. Ευθύνονται κάποιοι που για πρώτη φορά υπάλληλοι αντί να πάρουν αναδρομικά χρήματα από αυξήσεις, θα δώσουν αναδρομικά χρήματα; Ευθύνονται κάποιοι που για δύο δεκαετίες τώρα 3 φορές έχουμε βρεθεί σε καθεστώς σκληρής λιτότητας. Σαφώς ναι. Δεν ήμουν εγώ που έφερα την χώρα 3 φορές στα πρόθυρα του ΔΝΤ. Κάποιοι πολιτικοί ήταν. Κανείς μα κανείς δεν έχει λογοδοτήσει για αυτά. Όχι μόνο φυλακή δεν πήγαν συνεχίζοντας την ζωή τους κανονικά, αλλά απολαμβάνουν και τα προνόμια που τους παρέχει το κράτος. Ο Αλογοσκούφης αποσύρεται στην πανεπιστημιακή του έδρα. Έτσι απλά…Την ίδια στιγμή για ένα ασήμαντο χρέος στο κράτος κάποιος κακομοίρης που εννοείται ότι δεν έχει τις πλάτες κανενός χάνει το σπίτι του ή οδηγείται στην φυλακή. Οι δε εντιμότατοι πολιτικοί μας ότι κακό και να έκαναν στην δύσμοιρη χώρα μας, όση ζημιά και να προκάλεσαν, συνεχίζουν την καλή ζωή τους, έχοντας σαν μεγαλύτερο βάρος μια εκλογική ήττα ή την απώλεια μιας βουλευτικής έδρας. Βάρος στην συνείδησή τους;….Ουδέν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου