Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

AIΣΧΟΣ!!!

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες ειδήσεις για την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και της περίφημης τρόικας των τεχνοκρατών του ΔΝΤ της Ευρωπαϊκής ένωσης. Μας γέμισαν με αυταπάτες, ότι η ελληνική πλευρά έχει ισχυρά επιχειρήματα, λες και δεν ξέραμε ότι οι κύριοι δεν χαρίζουν κάστανα. Προκειμένου να μας δανείσει το ΔΝΤ 10δις ευρώ με χαμηλό επιτόκιο, ποσό ίσο με τις δανειακές ανάγκες του Μαΐου, και η ευρωζώνη άλλα 100 δις με επιτόκιο όσο της Πορτογαλίας, ποσά που δεν μας χαρίζει κανένας και που θα αποπληρώσουμε με το παραπάνω, θα μας γίνει ο βίος αβίωτος για τα επόμενα υποτίθεται 3 χρόνια, αλλά στην πραγματικότητα για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον. Κόβεται 13ος και 14ος μισθός στο Δημόσιο. Πέραν δηλαδή της μείωσης που είχαμε μέχρι τώρα, θα πρέπει να προσθέσουμε και άλλο ένα 15% τουλάχιστον. Από το μέτρο δεν θα γλιτώσουν και οι συνταξιούχοι που το 60% από αυτούς ήδη έπαιρνε συντάξεις στα 700 ευρώ και κάτω. Πάνε και αυτοί!! Ακολουθεί ο ιδιωτικός τομέας που απ’ότι διαρρέεται θα κοπούν και εκεί οι δύο μισθοί αλλά θα ισχύσουν κάποια μπόνους (για τα οποία πολύ αμφιβάλλω), όμως επί της ουσίας θα υπάρξει μείωση των ετήσιων απολαβών, όλων των υπαλλήλων. Προφανών τα εκατομμύρια των συνταξιούχων και των υπαλλήλων θα αρχίσουν αιματηρές περικοπές μιας και τα πάγια έξοδά τους για δάνεια και λειτουργικά έξοδα όχι μόνο δεν θα μειωθούν αλλά φημολογούνται και αυξήσεις. Έτσι το επακόλουθο θα είναι να στενάξει η αγορά και να υποστούν ισχυρότατες πιέσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Η αύξηση της ανεργίας είναι δεδομένη. Όλα αυτά είναι επιταγές για μερικά δις, δανεικών επαναλαμβάνω. ΑΙΣΧΟΣ!!!
Φυσικά κανένα μέτρο για το κεφάλαιο. Ή μάλλον το αντίθετο. Οι επιχειρηματίες, οι μεγάλοι τουλάχιστον θα γλιτώσουν 15% από τους 2 μισθούς των υπαλλήλων τους (γιατί για τους μικρούς είπαμε, θα τους φάει η λιτότητα και αυτούς και τους υπαλλήλους τους). Δεν ακούσαμε τίποτε, ούτε συζητιέται κανένα μέτρο που θα φέρει πτώση τιμών στα βασικά αγαθά, για να μειωθούν οι απώλειες.
Άκουγα σήμερα ότι η Αγροτική Τράπεζα είχε 25% περίπου κέρδη, σε χρονιά κρίσης παρακαλώ. Όλοι οι Έλληνες έχουν δανειστεί. Άλλος κάρτες, άλλος στεγαστικό. Τα περιθώρια κερδών των τραπεζών είναι πολύ μεγάλα, από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Δεν θα ήταν απαραίτητο να γίνει μια κίνηση, ώστε την ώρα που όλοι οι μικρομεσαίοι αιμορραγούν, να μειωθούν τα περιθώρια κερδών όλων των τραπεζών από τόκους δανείων; Όχι κανένα μέτρο για αυτούς. ΑΙΣΧΟΣ!!!
Η κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εντωμεταξύ συνεχίζεται για το ποιος φταίει περισσότερο, όμως και οι δύο συμφωνούν επί της ουσίας για την αναγκαιότητα των μέτρων. Τις ημέρες καταστροφής του Έλληνα μικρομεσαίου, πάνω από το πτώμα του μαλώνουν, χωρίς να έχουν πάρει χαμπάρι ότι η καταστροφή είναι αποτέλεσμα πολιτικών ετών και ετών, νοοτροπιών που και οι δύο ευνόησαν, έθρεψαν και δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια αλλαγής. Δεν έχουν πάρει χαμπάρι για ότι συμβαίνει. ΑΙΣΧΟΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου