Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ο αξιότιμος κ. Στυλιανίδης.....σε συνέχεια...

Ο φίλος admin μας ενημέρωσε και για άλλες πολιτικές πράξεις του κ. Στυλιανίδη. Σύμφωνα με το σχόλιο του συνέβαλε ως υπουργός στα εξής:
" 1. Την χρηματοδότηση με 120.000€ για τον εκσυγχρονισμό του ΚΤΕΛ Ροδόπης. 2. Την κατασκευή αεροδρομίου στην Κομοτηνή, εγκρίθηκαν ήδη 6 εκατ. ευρώ από τον ίδιο. 3. Την χρηματοδότηση με 100.000€ για την μετεγκατάσταση της Δ. Μεταφορών στην Κομοτηνή"
Εδώ απαιτείται μια διευκρίνηση τα 120.000 ευρώ χρηματοδότησαν το αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής. Διότι για το υπεραστικό ΚΤΕΛ και για την ανακαίνιση του κτηρίου ,η χρηματοδότηση έφτασε τα 250.000 ευρώ, όπως είχαν μεταδώσει και τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί Θεωρώ ότι το ποσό αυτό μάλλον δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες, εκτός αν πρόκειται ουσιαστικά για κατασκευή και όχι για ανακαίνιση του κτιρίου. Δεν έχω ακριβή στοιχεία της μελέτης που να δικαιολογούν το ποσό αυτό, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει ανακαίνιση με λιγότερα χρήματα;
Αναφορικά με την αξιοποίηση του υπάρχοντος αεροδρομίου της Κομοτηνής και τα 6 εεκατομύρια ευρώ που εξασφαλίστηκαν για την αξιοποίηση του, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε καιρούς χαλεπούς, οικονομικής κρίσης, περιόδου που περικόπτονται από τους Δημοσίους υπαλλήλους ακόμη και αυτά τα 15 ευρώ τον μήνα, δίνεται ένα τόσο μεγάλο ποσό για την αξιοποίηση ενός αεροδρομίου που αφενός είναι παροπλισμένο για πτήσεις πολιτικών τουλάχιστον αεροπλάνων, αφετέρου η πόλη της κομοτηνής με την Εγνατία εξυπηρετείται από δύο αεροδρόμια. Αυτό της Αλεξανδρούπολης που απέχει μόλις μισή ώρα και αυτό της Χρυσούπολης που απέχει 45 λεπτά. Νομίζω ότι πρόκειται για πολυτέλεια.
Επειδή λέμε πολλά για τον κ. Στυλιανίδη και την Ροδόπη θα πρέπει να τονίσω ότι δεν υπάρχει καμία κακή διάθεση για την Κομοτηνή και τους κατοίκους της. Τα χρήματα όμως πρέπει να δίνονται για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, να δίνονται για πραγματικές ανάγκες τους από τους καθύλην αρμόδιους Υπουργούς. Οι κάτοικοι της Ροδόπης έχουν κάκιστες υπηρεσίας Υγείας με αποτέλεσμα ακόμη και για μικρής σοβαρότητας περιστατικά πολλοί να καταφεύγουν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Αντί να χρηματοδοτείται με 6 εκ. ευρώ το αεροδρόμιο της Κομοτηνής από τους πόρους του Υπ. Μεταφορών, θα μπορούσε κάλιστα να δωθεί μάχη για να εξασφαλιστεί το ποσό αυτό π.χ.για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Κομοτηνής κάνοντας το περισσότερο αξιόπιστο. Είναι θέμα ζωής και όχι πολυτέλειας. Και αν ο Υπουργός μας αντί να κάνει παροχές που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου του, έδινε μάχες και έφερνε στην περιοχή μεγάλα έργα που θα ωφελούσαν το σύνολο των πολιτών, προσωπικά θα του έβγαζα το καπέλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου