Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Τρωκτικά...

Και τι δεν ακούσαμε. Νωρίς το απόγευμα έφταιγαν τα ΜΜΕ (κατά τον κ. Καράογλου της ΝΔ). Έπειτα άκουσα ότι δεν κατάφεραν να μας πείσουν για την δύσκολη συγκυρία και για τις δύσκολες μέρες που μας έρχονται και άρα ο λαός πείστηκε από τα ευχάριστα λόγια του κ.Παπανδρέου, αλλά σύντομα θα καταλάβουμε το λάθος μας.
Χαίρω πολύ κ.Παπαθανασίου ότι οι μέρες που μας περιμένουν είναι δύσκολες. Άλλα όπως είπα και πριν λίγες μέρες ελπίδα ζητά ο πολίτης, ο ένας του δίνει παράταση ζωής και ο άλλος τίποτα. Και καθώς οι ώρες περνούσαν και πάνω κάτω αυτά που έλεγαν και πριν τις εκλογές οι κύριοι της ΝΔ επαναλαμβανόταν να και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έριξε στην οικονομική κρίση την ήττα, γιατί αυτή λέει τον ανάγκασε να πάρει επώδυνα μέτρα, να πει την πικρή αλήθεια. Και ακολουθούν όλοι οι δελφίνοι κατηφείς αλλά έτοιμοι να κατασπαράξουν. Αλλά στον τομέα αυτό το πάθημα του Βενιζέλου έγινε μάθημα. Και κάτι παραπάνω. Όχι μόνο δεν ανακοίνωσαν πρόθεση για διαδοχή, αλλά εξύμνησαν και το μεγαλείο (;)του ηγέτη (ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε τους χαρακτηρισμούς εμβέλεια, μεγαλείο,εκτόπισμα για την πολιτική οντότητα του κ. Καραμανλή), που πήρε την απόφαση να παραιτηθεί. Μα υπήρχε περίπτωση να μην παραιτηθεί μετά από μια τέτοια ήττα;. Ο άνθρωπος έκανε το αυτονόητο.
Το μεγαλείο του ηγέτη όμως είναι να κάνει την αυτοκριτική του. Να μην ψάχνει αλλού τις αιτίες και να κοιτάξει τα του οίκου του.
Καταρχήν δεν μπορεί να φταίει η οικονομική κρίση, αλλά η λανθασμένη διαχείριση της. Θυμίζω ότι μόλις πριν λίγες μέρες η Μέρκελ στην Γερμανία (δεξιά και αυτή) κέρδισε άνετα. Τι μαγικό έκανε; Έδωσε μερικές δεκάδες δις στις τράπεζες; Όχι. Στήριξε την βαριά βιομηχανία αποτρέποντας απολύσεις, ελαστικοποιώντας το ωράριο όχι όμως εμφανέστατα εις βάρος τον εργαζομένων και μόλις είδε φως στο τούνελ επέστρεψε στην πρότερη κατάσταση.
Κύριοι της ΝΔ (αλλά και του ΠΑΣΟΚ) το πρόβλημα ήταν (και θα είναι) τα τρωκτικά της πολιτικής. Αυτοί που μόλις δούνε εξουσία μασάνε ακατάπαυστα. Η ΝΔ όχι μόνο δεν μπόρεσε να τα περιορίσει αλλά, αυτά φτάσανε μέχρι το Μαξίμου. Αν λοιπόν κ.Καραμανλή αντί να λέτε γενικώς και αορίστως ότι στείλατε υποθέσεις στην δικαιοσύνη δημιουργούσατε μια πτέρυγα τρωκτικών στον Κορυδαλλό και κλείνατε μέσα τους Ρουσόπουλους, τους Παυλίδιδες και τους κουμπάρους, και αν την περίοδο της κρίσης στηρίζατε τον λαό ώστε να μην υπάρχουν απολύσεις και πάγωμα μισθών, και περιορίζατε την μάσα όλων αυτών των τρωκτικών, μπορεί και σήμερα να ήσασταν νικητής. Ο λαός υπέφερε, έσφιγγε και άλλο το ζωνάρι και έβλεπε παράλληλα τα τρωκτικά να τρώνε με χρυσά κουτάλια. Γι’αυτό υποστείκατε την συντριβή και για κανέναν άλλο λόγο.
Και για να είμαι σαφής υπάρχουν και πράσινα τρωκτικά. Και μην πάμε μακριά. «Πράσινοι» δήμοι υπάρχουν και κάποιοι πράσινοι ποντικοί καλοπερνούσαν και επί ΝΔ. Αν φτάσουν στο Μαξίμου, νύχτα θα φύγει και ο νυν, να μου το θυμηθείτε. Το μεγάλο στοίχημα είναι όλους αυτούς που είναι έτοιμοι να φάνε (που ράβουν κουστούμια διαφορετικά) να καταλάβει ο νέος κάτοικος του Μαξίμου ότι πρέπει να τους καθαρίσει άμεσα και σκληρά. Ο λαός τιμωρεί την κοροϊδία. Αυτό έπραξε εχθές, αυτό θα πράξει και αύριο αν τον ξαναπροκαλέσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου