Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Ποντικοί της κάλπης

Την επομένη των εκλογών υπήρχε μια είδηση που δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστη. Σε εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης έγιναν αντιληπτοί από την Δικαστική Αντιπρόσωπο οι εκλογικοί αντιπρόσωποι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ενώ έβαζαν σταυρούς σε συγκεκριμένους υποψηφίους στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους. Μπράβο στην γυναίκα καταρχήν. Κατά δεύτερον είχαμε ακούσει στο παρελθόν αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά να συνεργάζονται εκπρόσωποι κομμάτων στο συγκεκριμένο θέμα προκαλεί εντύπωση τουλάχιστον. Πήραν και από 3 χρονάκια από το αυτόφωρο και χαίρεται!!.
Πρέπει να μας προβληματίσει όμως το γεγονός ότι 2 επεισόδια (το άλλο με τον υιό του κ. Καρύδη του ΠΑΣΟΚ) βγήκαν στην δημοσιότητα. Κάποια άλλα όμως δεν βγήκαν, όπως και σίγουρα πολύ περισσότερα δεν έγιναν αντιληπτά. Πολλοί εκλογικοί αντιπρόσωποι περιμένουν μια στιγμή αδράνειας του δικαστικού αντιπροσώπου για να βάλλουν κανένα σταυρουδάκι στους υποψήφιους της αρεσκείας τους.
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως ενώ γίνεται καταμέτρηση από το πρωτοδικείο στην επανακαταμέτρηση το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. Άκουσα για την περιοχή μας σε τοπικό σταθμό ότι η διαφορά της Κ. Τσιαούση και του κ. Ζαπάρτα ήταν 42 σταυροί και στην επανακαταμέτρηση βρέθηκε στους 21 σταυρούς η διαφορά. Ο κ. Ζαπάρτας μπορεί να προσφύγει στον Άρειο Πάγο. Πως μπορεί εκεί να αλλάξει η διαφορά; Ίσως κάποια ψηφοδέλτια ακυρώνονται γιατί αν το πρόβλημα είναι στην αριθμητική....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου