Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!!!

Καθημερινά ακούμε για την οικονομία. Θα χρεοκοπήσουμε; Θα επανέλθει το έλλειμμα στο 3%. Θα τα καταφέρουμε μόνοι μας ή θα συνδράμουν και οι εταίροι μας στην Ευρώπη ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Τι μέτρα θα παρθούν για την δημοσιονομική εξυγίανση και πόσο επώδυνα θα είναι; Καθημερινά προσπαθούν τα ΜΜΕ να δώσουν απάντηση στα θέματα αυτά. Και να μην είσαι ειδικός κάποια μυρωδιά παίρνεις και κάτι καταλαβαίνεις.
Πέρα από τα παραπάνω γίνεται όμως και προσπάθεια τόνωσης της εθνικής μας υπερηφάνειας. Ποιοι είναι οι «ευρωπαίοι» που θα μας βγάλουν άχρηστους και θα μας πουν τι θα κάνουμε; Το είπε και ο πρωθυπουργός. Κινδυνεύει η εθνική μας ακεραιότητα, υπό την έννοια ότι άλλοι θα μας καθορίζουν σε λίγο την εγχώρια πολιτική (είδατε που το ΚΚΕ μας το έλεγε αλλά έτσι όπως τα λέει που να μας πείσει). Άρχισαν λοιπόν η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ φυσικά να καλλιεργούν ανάλογο κλίμα. Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Πως; Να σταματήσουμε την φοροδιαφυγή και την διασπάθιση δημοσίου χρήματος; Να ζητάμε αποδείξεις; Να καταγγέλλουμε αυτούς που δεν δίνουν (σύντομα θα υπάρξει και τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός για το θέμα αυτό). Όλα αυτά….για την Ελλάδα ρε γαμώτο!!!
Θα μας πείσουν ότι πρέπει να αποκτήσουμε φορολογική συνείδηση; Ότι πρέπει να κοιτάμε το κοινό καλό συνεισφέροντας τα νόμιμα και ότι αυτό θα είναι μεσοπρόθεσμα καλό για την οικονομία της χώρας και για όλους μας κατ’επέκταση; Ότι όλα αυτά είναι εθνική υπόθεση; Οι αντιδράσεις από διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες δεν με κάνουν αισιόδοξο. Εξάλλου εθνική υπόθεση για πολλούς είναι ένα αθλητικό γεγονός και για άλλους οτιδήποτε έχει να κάνει με την σημαία μας, με την διαφύλαξη της ιστορία μας ή με την διαφύλαξη της εδαφικής μας κυριαρχίας. Καλά όλα αυτά, αλλά και η εθνική μας οικονομία είναι εθνική υπόθεση. Σωστά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου